WN

Hoe is de vlaamse ruimtelijke planning geëvolueerd (2)

mensen beginnen alleen shit te doen als er problemen komen. daarom na de 2 wereldoorlog krijgt de economie een verhoging

wet de taie

stimulleerde bouwen op het platteland omdat het goedkoper was. Steden waren vervuild met autos en uitlaatgassen.

gewestplannen GWP

kleurijkplan van gans vlaanderen. Ieder gebied kreeg een fucnite (in woonzones mogen we geen industrie doen,…) Deze functie kan neit veranderd worden. want het kost veel moiete en geld.

school, politieke, gemeenthuis,… in gemeenschapsvoorziening.

opvulregel: tussen huizen plaatsen wat lintbebouwing en versnippering verterkt.

ruitelijkstructuurplannen RSV

gewenste ruimte lijke ontwikkeling toekomst. Structuurplannen leggen geen bestemmingen vast => meer aandacht stadvernieuwingen en bescherming resterende open ruimtes. stoppen van lintbebuwing en beschermen van open ruimte en het zelf uitbrijden

stedelijk vlaandern.

aanrtekkelijker maken van ins tedenwonen en werken. actieviteiten die veel vervoer versieten bij knoopunten zetten van openbaar vervoer. ze willenlinstbebouwing stoppen en beschermen van open ruimte en natuurgebieden uitbrijden. => minder ruimtebeslag.

ruimtelijkuitvoeringsplannen RUPS

GWP veravangen, een klein gebied opstellen.

betonstop

De betonstop is een beleid dat is ingesteld om de verharding van de grond en de uitbreiding van stedelijk gebied te beperken. Het doel is om te voorkomen dat veel ruimte wordt ingenomen door nieuwe bouwprojecten, vooral in natuurgebieden en open ruimte. Hierdoor wordt geprobeerd om de duurzaamheid van het milieu te waarborgen en de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren.

belijdsplan ruimtelijk vlaanderen

een strategisch plan dat richtlijnen biedt voor de ruimtelijke ordening in Vlaanderen. Dit plan moet ervoor zorgen dat ruimte efficiënt wordt gebruikt en dat de ontwikkeling van woon- en werkgebieden in harmonie geschiedt met de bescherming van groene gebieden. Het beleidsplan bevordert een evenwichtige groei en vernieuwing, en legt de nadruk op het belang van duurzame ontwikkeling van steden.